Da Grasso Karlino  Pizza

Da Grasso Karlino Pizza

22 lutego, 2019 0 przez Doradca Finasowy

Jak prowadzą statystyki, Polacy stoją się jeszcze bardziej efektywnym narodem, a ilość powstających co roku nad Wisłą średnich firm napawa optymizmem. Jednym z najbardziej powszechnych programów jest lekka lub średnia gastronomia, tu z kolei dużą sławą bawią się pizzerie.

Da Grasso Gościno Pizza

Gdy początkujący właściciel lokalu gastronomicznego przejdzie przez każde wymagane formalności czy kontrole, wypełni tysiąc projektów i oświadczeń, a dodatkowo otrzyma stosowne zgody, przychodzi kolej na wyposażenie lokalu.

DaGrasso

DaGrasso

Piec do pizzy – serce każdej pizzerii

Są inne rodzaje pieców do pizzy, należy więc zestawić ze sobą ich parametry w szczegółach, aby dobrać ten dobry. Najpowszechniej w pizzeriach używane są piece do pizzy elektryczne, a czasem – natomiast to niezwykły pomysł raczej do pizzerii dużych, dysponujących stosownym kapitałem – piece opalane drewnem.

Piec elektryczny do pizzy to koszt, który powszechnie jest droższy finansowym możliwościom początkującego przedsiębiorcy. Piece mogą być nowe wymiary, a dodatkowo zróżnicowaną ilość komór, idących na pieczenie kilku pizz jednocześnie. Istnieją tez piece przelotowe, które powodują na krótkie wypiekanie wielu pizz, ale również zapiekanek, czy podobnych dań w trybu fast food.

Zobacz również pierwsza pożyczka

Bardzo oryginalny piec do pizzy tego modelu – model 3550TB10, wybiera się w kolekcji niemieckiej firmy BARTSCHER. Co zaś się tyczy pieców mniejszych rozmiarów, interesujące pokażą się tu oferty dwóch polskich producentów: firmy Stalgast, której modele z serii X-line, E-line i F-line, siedzą w szybkiej gamie rozmiarów, jak również instytucje Hendi, oferującej wysoką markę w związaniu z popularnym wzornictwem.

Piece do pizzy w swojej kolekcji posiada firma

Co oprócz pieca do pizzy?

Kiedy już lokal zostanie urządzony w prywatny najważniejszy element, do uwzględnienia pozostaje jeszcze dużo przedmiotów, bez jakich nie może obejść się żadna pizzeria czy wszelki inny lokal gastronomiczny. Niezbędne będą lodówki na przechowywanie składników, a dodatkowo odporne na wycieranie i skore do dezynfekcji blaty do wykonywania wypieku. Do wykonania niektórych składników przydatna będzie także odpowiednia kuchenka.

Zobacz wiadomości Kołobrzeg

Przydatna może się okazać dodatkowo specjalna podstawa do pieca (którą znaleźć można w kolekcji Stalgast). Przepisy BHP wymagają, żeby dom był urządzony osobne zlewy do czyszczenia dla naczyń do konsumpcji oraz garnków, a zarówno w wyparzarkę do naczyń. Listę taką ważna by produkować w nieskończoność, a także naturalnie nie odnalazłyśmy się na niej również wszystkie rzeczy absolutnie niezbędne. W gastronomii doświadczenie przychodzi ale dużo łatwo, toteż właściciel pizzerii sam przekona się, czego więcej musi jego nazwa. Zamów pracowników z Ukrainy przez agencja pracy tymczasowej pracownicy z Ukrainy